Beeldende therapie voor kinderen die je meer zelfvertrouwen gunt.

Mijn kind is prikkelgevoelig en snel overprikkeld.

Er komen veel prikkels binnen en dit uit zich in boosheid. Je denkt dat je kind hoog sensitief of hoog gevoelig is. Soms kan het in woede uitbarsten of overal om huilen. Het vindt dingen ‘niet eerlijk’ en kan zich er moeilijk overheen zetten. Te open staan voor de ander waardoor het onvoldoende bij zichzelf kan blijven. Je vraagt je af wat je kunt doen.

Mijn kind kan zich moeilijk uiten, omdat het geen prater is.

Mijn kind houdt van creatief bezig zijn. En je hoopt dat dit een manier is waarop je kind in verbinding komt met zijn gevoel en zich kan uiten. Je kind vindt het lastig om te vertellen hoe het echt met hem gaat. Luisteren kan het daarentegen heel goed. Er ontgaat hem niets. Je ziet dat het niet lekker in zijn vel zit. Er moet nu iets gebeuren.

Mijn kind heeft weinig zelfvertrouwen en zegt ik kan het niet.

De concentratie is dan snel weg. Ook heeft het regelmatig last van hoofdpijn, omdat het veel spanning aanvoelt en last heeft van een vol hoofd.

Als er een wonder kon gebeuren zou je wensen, dat je kind meer zelfvertrouwen krijgt.

Je gunt je kind dat het meer ontspannen is, minder snel boos wordt en meer zelfvertrouwen krijgt.

Wat doe je als je kind niet lekker in zijn vel zit? Als je kind geen prater is en steeds lijkt vast te lopen, dan zoek je een oplossing voorbij het verbale. Gesprekken zijn misschien een gepasseerd station. Bij kunstzinnige vaktherapie beeldend hoeft een kind niet te praten. Het mag lekker creatief met zijn handen aan de slag.

“Ik help kinderen om hun zelfvertrouwen via creativiteit te versterken.”

Ik ben een therapeute die al haar passie voor creativiteit inzet

Ik kan goed met kinderen omgaan en werk graag met kinderen. Ik hoor vaak terug dat ik rust uitstraal. Hoe je een kind met een eenvoudige tekenoefening in beweging kunt zetten is erg leuk om te zien gebeuren. Voor kinderen is het fijn om niet te hoeven praten. Bij mij mogen ze gewoon lekker tekenen, schilderen en boetseren.

Inspiratie put ik uit de kracht van kleur, kunst, verhalen en prentenboeken. Van een vol hoofd weer naar je handen. Ik gebruik daar natuurlijk mijn eigen ervaringen en alle technieken uit de beeldende therapie bij. Ik krijg dan ook pretlichtjes in mijn ogen door creatieve uitingen en ook door gezamenlijke activiteiten te organiseren.

Als er een wonder kon gebeuren zou je wensen dat je kind meer zelfvertrouwen krijgt.

Je kind leert niet alle prikkels binnen te laten

Je kind kan beter bij zichzelf blijven en is minder moe.  Je kind is minder snel uit zijn doen als hij uit school komt. Hij heeft geleerd om met meer aandacht te werken en dit werkt door zowel op school als thuis. De sfeer in huis is verbetert en op school loopt het gemakkelijker.

Je kind kan zijn gevoel in beeld brengen

Je kind kan beter aangeven waar het mee zit en vertelt zo zijn eigen verhaal. Het denkt dan even niet aan lastige dingen en dat geeft rust in het hoofd. Je kind kan zich beter uiten en laat meer zien hoe het zich voelt. Je kind is enorm gegroeid en voelt zich veilig en ontspannen.

Je kind wordt weerbaarder

Je kind is niet meer bang. Het voelt zich zelfverzekerder en staat meer in zijn kracht. Het staat minder gauw buitenspel. Het is sterker geworden en weet zijn problemen goed op te lossen. Er is een last van zijn/haar schouders gevallen.

Ervaringen van ouders van mijn cliënten

 

Onze dochter had lang last van tics en paniekaanvallen. Ze is bang om dood te gaan. Na een periode van cognitieve therapie zagen wij onvoldoende vooruitgang en hebben besloten om haar naar de creatieve therapie van Kleur is Kracht te laten gaan. In eerste instantie vond ze het niet zowat. Wat heeft tekenen en knutselen nou voor zin tegen mijn paniek en tics vroeg ze in het begin? Maar na verloop van tijd merkte ze dat ze rustiger werd, zich beter kon uiten en ook dat de paniek weg ging en de tics sterk verminderden. Na negen sessies bij Astrid was er rust in het hoofd en genoeg kracht om aan te geven dat het voor nu goed was. Niet alleen heeft het haar geholpen, maar het was ook nog eens heel leuk om te doen. Lekker boetseren, stenen vilten en kleuren. Ook ik als ouder heb af en toe mee mogen doen met lemniscaten tekenen, wat heel erg leuk is om te doen. Dank Astrid voor al je hulp en vooral met het mooie resultaat.

– Mieke, Abcoude, moeder van dochter (bijna 11 jaar)

 

Onze dochter kon onvoldoende bij zichzelf blijven. Ik denk dat dit zeker ook iets is waar zij door de therapie een verandering in heeft doorgemaakt: ze is zich veel explicieter bewust van wat zij leuk vindt en wat zij zelf wil en vooral ook dat dat oké is, ook als een ander daar anders over denkt.
Zij is zich nu ook veel bewuster van de mogelijkheid om actief de rust op te zoeken bij onrust of spanning. Ze weet dat tekenen/schilderen haar daar goed bij kan helpen.
Zij heeft enorm genoten van de therapie, ze keek er elke week naar uit en kwam er altijd opgewekt vandaan. Voor ons als ouders was het (daardoor) ook een prettig traject. Het zijn geen reuzestappen die zijn gezet, ze blijft een prikkelgevoelig meisje dat hulp nodig heeft in de regulatie, maar het is heel mooi om te zien hoe zij, op een subtiele manier, zich bewuster werd van zichzelf.

– Suzanne, Uithoorn, moeder van dochter (8 jaar)

 

“Wojciech dobrze się czuje w szkole, ma się bardzo dobrze. Jako recenzje nie wiem jak wyrazić w słowach ile radości i pozytywnych emocji dostarczyła mu współpraca z Tobą ;).
Znaszego doświadczenia wiem, że do każdego dziecka czy osoby podchodzisz indywidualnie, co jest ogromną zaletą i co jest doceniany. Praca z Tobą to ogromna ilość pozytywnych emocji, uśmiech i dobra energia.”

Vertaling uit het Pools:
“Mijn zoon voelt zich goed op school, het gaat heel goed met hem. Als beoordeling weet ik niet hoe ik in woorden moet uitdrukken hoeveel vreugde en positieve emoties de samenwerking met jou hem hebben gegeven. 😉
Uit ervaring weet ik dat je ieder kind of persoon individueel benadert, dat is een groot voordeel en wordt gewaardeerd. Werken met jou geeft een enorme hoeveelheid positieve emoties, een glimlach en goede energie.”

– Alicja, Uithoorn, moeder van zoon (9 jaar) internationale taalklas

Wat houdt beeldende kindertherapie in?

Kunstzinnige vaktherapie beeldend is een non-verbale therapie, die uitgaat van een holistisch visie op de ontwikkeling van kinderen. Bij mij mogen kinderen aan de slag met tekenen, schilderen en boetseren.
De nadruk bij beeldende therapie ligt altijd op het zelf doen en ervaren. Het doel is het kind te laten ontdekken dat er meer mogelijk is dan vooraf gedacht.

U

Wat kun je verwachten?

In individuele therapiesessies wordt je kind bij de hand genomen om via creativiteit z’n grenzen te verkennen en te verleggen. De creatieve materialen, die worden ingezet tijdens de therapie, zijn het gereedschap om processen in gang te zetten.

l

Werkwijze

Je kunt vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek voor jou en je kind aanvragen, waarin duidelijk wordt wat de therapie voor je kind kan betekenen. Je kind tekent ondertussen als eerste kennismaking. Er is geen wachtlijst en je hebt geen verwijzing nodig.

R

Creatieve individuele begeleiding

Onder mijn begeleiding werkt je kind met creatieve materialen zoals kleurpotloden, pastelkrijt, houtskool, aquarelverf, klei of viltwol. Eenvoudige oefeningen met kleur en vorm, waardoor het vertrouwen teruggevonden wordt. Het vormtekenen van met name lemniscaten geeft houvast en door de terugkerende oefeningen wordt je kind rustiger en werkt het geconcentreerder.

Zelfvertrouwen als eindresultaat

Door het kunnen uiten van zijn binnenwereld zal je kind meer ontspannen raken, minder snel boos worden en krijgt het meer zelfvertrouwen.

Je bent echt niet de enige, die op zoek is naar meer rust en ontspanning voor je kind. Gun jouw kind ook de ontspanning van het tekenen, schilderen en viltwol, zodat het meer rust gaat ervaren.

Ervaringen van mijn cliënten

 

Mijn kinderen en ik hebben de kunstzinnige therapie als heel prettig ervaren.
Beide kinderen hebben er profijt bij gehad. Meer zelfvertrouwen, zichtbaarder opstellen, bewuster in het leven staan. De schoolprestaties waren goed, maar werden beter. Persoonlijke groei zag de leerkracht positief veranderen.
Het was zeker een leerzame periode. Een stukje bewustwordingsproces voor mij en mijn gezin. Heel positief.
De meiden hebben genoten en gaan jou echt missen.

Echte aanrader! Komt je kinderen en je gezin zeker ten goede!

– Aarti, Amstelveen, moeder van 2 dochters (9 en 6 jaar)

 

“Als leerkracht van de Internationale Taalklas hadden wij een Poolse jongen in de groep, die het erg moeilijk had op school en met zichzelf.
Ouders gaven aan dat ze hem graag op een creatief ‘clubje’ wilden doen, omdat hij erg van tekenen houdt. Ook werd gedacht aan psychologische hulp.
Nu dacht ik aan jou, omdat jij die twee zo mooi combineert.
Hij sprak nog nauwelijks Nederlands en dat was geen probleem voor jou.
Het mooie van kunstzinnige therapie is dat het een non-verbale therapie is en dus voorbij de spraak contact maakt via het doen, dus met de handen gaan tekenen, schilderen of boetseren.
Hij was erg blij dat hij bij jou begonnen was en vertelde erover. Het tekenen is voor hem erg belangrijk en in de klas ook echt een manier om hem weer rustig te maken.
In contact met andere kinderen voelde hij zich snel onbegrepen en gepest. Er is gewerkt aan meer zelfvertrouwen, minder faalangst en we zien echt dat hij hierin gegroeid is.”

– T.R., Uithoorn

Aan de slag met beeldende kindertherapie?

Zoek je voor jouw kind een creatieve en simpele manier voor meer rust, ontspanning en ruimte voor zelfvertrouwen?

Ga dan met mij aan de slag, er is geen wachtlijst.

Losse sessie kind

€ 65,-

Individuele therapiesessie

Sessie van 45 min.

Basistraject kind

€ 497,-

Individueel therapeutisch traject

Een gratis intakegesprek

9x sessie van 45 min.

Inclusief:

Limonade/thee, gebruik kunstzinnig materiaal, eindevaluatie met ouder en kind, bewaarmap.

Het kunstzinnige werk wordt verzameld in een grote bewaarmap, die na de eindevaluatie mee naar huis gaat.

Uitgebreid traject kind

€ 697,-

Individueel therapeutisch traject

Een gratis intakegesprek

14x sessie van 45 min.

Inclusief:

Limonade/thee, gebruik kunstzinnig materiaal, eindevaluatie met ouder en kind, bewaarmap.

Het kunstzinnige werk wordt verzameld in een grote bewaarmap, die na de eindevaluatie mee naar huis gaat.

Veelgestelde vragen

Wordt beeldende therapie vergoedt door de zorgverzekering?

Veel verzekeraars vergoeden (een deel van) kunstzinnige vaktherapie beeldend vanuit de aanvullende zorgverzekering voor alternatieve zorg. Kunstzinnige vaktherapie beeldend is officieel erkend door zorgverzekeraars.

Kleur is Kracht is aangesloten bij:
beroepsvereniging NVBT Nederlandse Vereniging Beeldende Therapie, NVV-AG Nederlandse Vereniging Vaktherapie Antroposofisch Geïnspireerd en onderdeel van de overkoepelende beroepsvereniging FVB, Federatie Vaktherapeutische Beroepen.

Het is sterk aan te bevelen om van tevoren bij de zorgverzekeraar na te vragen of de beeldende therapie vergoed wordt en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn. Er is kans dat een gedeelte voor eigen rekening komt.

Ben je een geregistreerd therapeut?

Ja, ik ben geregistreerd vaktherapeut beeldend bij de Nederlandse Vereniging Beeldende Therapie (NVBT), Nederlandse Vereniging Vaktherapie Antroposofisch Geïnspireerd (NVV-AG),  en onderdeel van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).

Register Vaktherapie: beeldende therapie met aantekening Antroposofisch Geïnspireerd (AG).
Registratienummer 111324.

In de voorwaarden van de beroepsvereniging FVB wordt vastgesteld dat de vaktherapeut, naast een afgeronde erkende beroepsopleiding, moet voldoen aan eisen met betrekking tot kwaliteitsbevordering door het volgen van voldoende bij- en nascholing en deelname aan een intervisiegroep met collega vaktherapeuten. Er is door de beroepsvereniging voorzien in een klachten- en tuchtreglement.

Moet je creatief zijn?
Het proces is belangrijker dan het resultaat. Je hoeft dan ook geen creatieve ervaring te hebben. Het gaat vooral om het zelf doen en ervaren van het beeldend werken en niet om een perfect eindresultaat.
Kan ik meteen starten?
Er is geen wachtlijst, dus je kunt direct starten.

Een huisarts of andere verwijzer kan een therapeut aanbevelen, maar je kunt ook op eigen initiatief een beeldend therapeut zoeken.

Is er een kennismakingsgesprek?
Een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan op korte termijn plaats vinden, dus bel voor een afspraak!

Deze afspraak is in de praktijk in Uithoorn om kennis te maken en je kunt al je vragen stellen en zien of er een klik is.

Zijn er wekelijkse afspraken?
In overleg maken we wekelijks of tweewekelijks een afspraak, het liefst op een vast moment. Afspraken kunnen uiterlijk 24 uur van tevoren kostenloos geannuleerd worden. Kun je een keer niet, dan verschuiven we de afspraak.

Een creatieve en simpele manier voor meer rust, ontspanning en zelfvertrouwen.

Bij mij gaat je kind in alle rust aan de slag met creativiteit bij jullie hulpvraag. Ik help jullie daar graag bij.

Astrid

Astrid

Ik reageer gemiddeld binnen 4 uur.

I will be back soon

Astrid
Hoi,
Ik ben Astrid van Kleur is Kracht, waarmee kan ik je helpen?
WhatsApp