Beeldende therapie voor drukbezette vrouwen die meer rust en inzicht willen krijgen.

Last van een vol hoofd vol drukte.

Mijn hoofd lijkt altijd aan te staan en nu zoek ik naar een creatieve oplossing.

Continue vermoeid zijn.

Er komt niets uit mijn handen. Hoe krijg ik nu meer energie als ik altijd maar moe ben.

Te weinig tijd voor jezelf.

Ik zou zo graag tijd vrij maken voor stilte en ontspanning en kan daar wel wat hulp bij gebruiken.

Creatieve zelfzorg bij een vol hoofd met de beste begeleiding

Je hebt last van je volle hoofd en wilt meer aan zelfzorg gaan doen. Het kost je moeite om tijd voor jezelf vrij te maken en het liefst zou je weer iets creatiefs ervaren.

In individuele therapiesessies wordt je bij de hand genomen om via creativiteit je grenzen te verleggen. Je bent echt niet de enige, die op zoek is naar meer rust en ontspanning en graag weer creatiever wilt zijn. Beeldend werken om je patronen te herkennen en te oefenen met het verkennen van je grenzen. Eenvoudige oefeningen met kleur en vorm, waardoor je vertrouwen gaat terug vinden.

Het beeld van een ontspannen gevoel en teruggewonnen zelfvertrouwen zie je al helemaal voor je. Ook voor jou is het nu tijd om weer beter in je vel te komen en het levert je ook nog fraaie werkstukken met diepgang op.

“Ik help drukbezette vrouwen om tijd te nemen om hun veerkracht via creativiteit te versterken.”

Ik ben een ervaringsdeskundige die al haar passie voor creativiteit inzet.

Sinds ik zelf een herstelproces heb ondergaan, heb ik ervaren hoe creativiteit een goede ingang is bij verwerking. Mijn veerkracht is teruggekomen en ik ervaar meer rust en ontspanning in mijn leven. Ik heb maar één doel en dat is jou ondersteunen om je veerkracht te versterken. Van je volle hoofd weer naar je handen. Ik gebruik daarbij natuurlijk mijn eigen ervaringen en alle technieken uit de beeldende therapie.

Ook jij kunt je veerkrachtiger voelen via creativiteit.

Ontspanning en rust in je hoofd

Je kiest bewust voor ontspanning en rust in je hoofd en neemt tijd voor zelfzorg.

Weer lekker in je vel komen

Je voelt je gesteund en weer lekker in je vel na alle tegenwind.

Veerkrachtiger in het leven staan

De veerkracht in je zelf heb je ontdekt op een ontspannende en creatieve manier.

Ervaringen van mijn cliënten

 

“In 5 jaar is er veel gebeurd. Met ons, maar zo te horen zeker ook met jou.
Knap om toch weer de draad op te pakken. Je gaat zorgvuldig te werk. En dat ben jij ten voeten uit. Geen half werk en volle aandacht voor je klanten.”

– Linda, Amstelhoek

 

“Door het AVL (Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam) ben ik voor ondersteuning doorverwezen naar beeldende therapie in plaats van gesprekken bij maatschappelijk werk. Ze vertelden mij, dat ik mijn verwerking van wéér ziek zijn na eerdere diagnose kanker een plaats kon gaan geven in mijn leven via beeldende therapie.
Toen ik Astrid belde, gaf dat meteen een goed gevoel, een fijn gevoel en mocht ik snel voor een kennismakingsgesprek komen.
Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn traject beeldende therapie en kan thuis mijn tijd en mijn creativiteit met kleuren en schilderen invullen.
Ik zie nu veel meer kleuren om me heen en dat geeft me kracht! Daarvoor heel veel dank Astrid, dat ik dit in deze periode heb mogen ervaren.”

– Conny, Amstelveen

Wat houdt beeldende therapie in?

Kunstzinnige vaktherapie beeldend is een non-verbale therapie, die uitgaat van een holistisch visie op de mens. De werkvormen van beeldende therapie zijn met name tekenen, schilderen en boetseren. Er is echter geen standaard ‘recept’, want ieder mens is uniek.

De nadruk bij beeldende therapie ligt altijd op het zelf doen en ervaren. Gebleken is dat gevoel en bewustzijn voor ritmes, kleur, vorm en beweging worden geactiveerd door gebruik van de verschillende materialen en technieken. Pas als je zelf iets gaat doen, ken er echt iets gebeuren. Het doel is je te laten ontdekken dat er meer mogelijk is dan vooraf gedacht.

U

Wat kun je verwachten?

De creatieve materialen, die worden ingezet tijdens de therapie, zijn het gereedschap om processen in gang te zetten. We schilderen of tekenen vanuit ons hart en vanuit het onderbewuste. Je zakt van je hoofd naar je handen en tijdens het beeldend werken hoef je niets te zeggen of uit te leggen. Na afloop praten we na.

l

Werkwijze korte trajecten

Je kunt vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aanvragen, waarin duidelijk wordt wat de therapie voor je kan betekenen. Er is geen wachtlijst en je hebt geen verwijzing nodig. Beeldende therapie kan een aanvulling zijn op gesprekken, medicatie en reguliere zorg.
R

Creatieve individuele begeleiding

Onder begeleiding werk je met de creatieve materialen zoals kleurpotloden, pastelkrijt, houtskool, aquarelverf, klei. Er is geen standaard recept. De oefeningen worden afgestemd op jouw hulpvraag. Je kunt oefeningen mee krijgen om thuis verder te gaan met je proces.

Gewenst resultaat

Om te leren leven met onzekerheid rondom je gezondheid en chronisch ziek zijn heb je zachtheid nodig en tijd om weer zelfvertrouwen, rust en balans in jezelf te leren vinden. Zeker als je ook door een re-integratieproces gaat van uitbreiden van werkuren. Er is ruimte om angsten te kunnen delen en door kunstzinnig in beweging te komen ontstaat er steeds meer rust, ontspanning en ruimte voor zelfvertrouwen.

Wat mijn cliënten zeggen

 

“Er zijn warme tranen gevallen, maar we hebben vooral ook lol gemaakt. Voor ons perfecte plaatjes! Want dat geeft Astrid je voortdurend terug, het is goed en mooi zoals je het maakt. Het zijn persoonlijke werkstukken, met aandacht en liefde gemaakt. Geen commercieel publieksartikel.
Toen Toni qua gezondheid niet meer naar de praktijk kon komen, is Astrid bij ons thuis geweest. Oase momenten van rust en creëren.”

– Linda, Amstelhoek

 

“Over mijn ervaringen met Kleur is Kracht en beeldende therapie vertel ik aan anderen over de kunstzinnige opdrachten en het kopje thee met iets lekkers erbij. Maar vooral de rust die ik ervaren heb.”

– Conny, Amstelveen

Wil je ook ontspanning en rust?

Ga dan met mij aan de slag, er is geen wachtlijst.

Losse sessie volw.

€ 90,-

Individuele therapiesessie

Sessie van 60 min.

Basistraject volw.

 

€ 497,-

Individueel therapeutisch traject

Een gratis intakegesprek

7x sessie van 60 min.

Huiswerkopdracht is mogelijk

Inclusief:

koffie/thee, gebruik kunstzinnig materiaal, eindevaluatie en bewaarmap.

Het kunstzinnige werk wordt verzameld in een grote bewaarmap, die na de eindevaluatie mee naar huis gaat.

Uitgebreid traject volw.

€ 947,-

Individueel therapeutisch traject

Een gratis intakegesprek

13x sessie van 60 min.

Huiswerkopdracht

Bonus journal

Inclusief:

koffie/thee, gebruik kunstzinnig materiaal, eindevaluatie en bewaarmap. Bonus: journal.

Het kunstzinnige werk wordt verzameld in een grote bewaarmap, die na de eindevaluatie mee naar huis gaat.

Veelgestelde vragen

Wordt beeldende therapie vergoedt door de zorgverzekering?
Veel verzekeraars vergoeden (een deel van) kunstzinnige vaktherapie beeldend vanuit de aanvullende zorgverzekering. Kunstzinnige vaktherapie beeldend is officieel erkend door zorgverzekeraars door aansluiting bij de beroepsvereniging FVB. Het is sterk aan te bevelen om van tevoren bij de zorgverzekeraar na te vragen of de beeldende therapie vergoed wordt en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn.
Ben je een geregistreerd therapeut?
Ja, ik ben geregistreerd vaktherapeut beeldend Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).
Register Vaktherapie: beeldende therapie met aantekening Antroposofisch Geïnspireerd (AG).
Registratienummer 111324.

In de voorwaarden van de beroepsvereniging FVB wordt vastgesteld dat de vaktherapeut, naast een afgeronde erkende beroepsopleiding, moet voldoen aan eisen met betrekking tot kwaliteitsbevordering door het volgen van voldoende bij- en nascholing en deelname aan een intervisiegroep met collega vaktherapeuten. Er is door de beroepsvereniging voorzien in een klachten- en tuchtreglement.

Moet ik creatief zijn?

Het proces is belangrijker dan het resultaat. Je hoeft dan ook geen creatieve ervaring te hebben. Het gaat vooral om het zelf doen en ervaren van het beeldend werken en niet om een perfect eindresultaat. Het beeld dat ontstaat kan je weer inzicht geven, iets waar je nog geen woorden aan kon geven.

Kan ik meteen starten?
Er is geen wachtlijst, dus je kunt direct starten.

Een huisarts of andere verwijzer kan een therapeut aanbevelen, maar je kunt ook op eigen initiatief een beeldend therapeut zoeken.

Is er een kennismakingsgesprek?
Een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan op korte termijn plaats vinden, dus bel voor een afspraak!

Deze afspraak is in de praktijk in Uithoorn om kennis te maken en je kunt al je vragen stellen en zien of er een klik is.

Zijn er wekelijkse afspraken?
In overleg maken we wekelijks of tweewekelijks een afspraak, het liefst op een vast moment. Afspraken kunnen uiterlijk 24 uur van tevoren kostenloos geannuleerd worden. Kun je een keer niet, dan verschuiven we de afspraak.

Zoek je rust en loop je vast?

Bij mij ga je in alle rust aan de slag met creativiteit bij je hulpvraag. Ik help je graag verder.

Astrid

Astrid

Ik reageer gemiddeld binnen 4 uur.

I will be back soon

Astrid
Hoi,
Ik ben Astrid van Kleur is Kracht, waarmee kan ik je helpen?
WhatsApp